Президент України Володимир Зеленський планує на 2 роки ввести мораторій на перевірки фізичних осіб-підприємців (ФОП) усіх категорій, крім "ризикових". Про це повідомляє прес-служба ОП.

Відзначається, що так Зеленський відреагував на критику представників малого бізнесу, які вийшли з протестами проти законів "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг", які вводять електронний чек.

Володимир Зеленський

Заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів заявила, що закони спрямовані не проти фізичних осіб-підприємців, а проти великого бізнесу, який оформляє свою діяльність як групу ФОП, тим самим зменшуючи обсяг сплати податків.

Чиновниця впевнена, що підприємців лякають необхідністю придбання касових апаратів за скажені гроші, хоча насправді такого зобов'язання немає. Крім того, електронні чеки для ФОП вводяться тільки з 2021 року.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Тому ті, хто лякають малих підприємців штрафами за невидачу електронного чека вже з нового року, просто вводять людей в оману або відверто маніпулюють", – додала Ковалів.

ДФС повинна надати з 1 січня додаток для електронних чеків, щоб кожен бажаючий зміг його протестувати. За словами Зеленського, це необхідно для того, щоб підприємці звикли до нововведення.

Також президент виступив за те, щоб протягом першого року дію закону відповідальність за неправильне ведення звітів була пом'якшена. Ще незабаром може з'явитися Координаційна рада малих підприємців для опрацювання пропозицій щодо поліпшення умов для бізнесу.

Президент України Володимир Зеленський ініціює запровадження мораторію на перевірки фізичних осіб – підприємців (ФОП) усіх категорій, крім «ризикових», терміном на два роки. Детальніше: http://bit.ly/2OPW1Hx

Geplaatst door Офіс Президента України op Dinsdag 15 oktober 2019

Нагадаємо, що питання від Знай.uа змусив Зеленського на мить забути про політику.

Як повідомляв портал Знай.uа, прес-марафон Зеленського встановив світовий рекорд.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський анонсував подвійне громадянство в Україні.