На Черкащині активісти влаштували протест проти фракції ″Відродження″, яка на минулій сесії не проголосувала за звернення до керівництва держави проти "формули Штайнмаєра".

У п'ятницю, 18 жовтня, депутатам черкаської облради від ″Відродження″ активісти разом з руським ведмедем з балалайкою вручили купу грошей ″за зраду″.

Представники черкаського "Штабу спротиву капітуляції" на сьогоднішню сесію обласної ради привели ведмедя з балалайкою та принесли купюри російських рублів з написом "за зраду". Таким чином активісти висловили протест проти позиції фракції "Відродження" щодо "формули Штайнмаєра".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Представники цієї фракції на минулому зібранні депутатів були єдиними, хто не підтримав звернення з засудженням запровадження цієї ″формули″ на Сході країни. Тому, на думку активістів, нардепи фракції "Відродження" - сепаратисти і колабораціоністи.

"Це єдина фракція, яка не проголосувала і при цьому ніяк не пояснила свою позицію. На наш розсуд, така позиція є сепаратистською і відверто колобарантською. Ми будемо робити все, аби такі люди несли покарання через публічну площину та через осуд громадськості",- пояснив співкоординатор черкаського Штабу опору капітуляції Дмитро Кухарчук.

За задумом активістів, "ведмідь" з балалайкою є символом "ватність" представників зазначеної депутатської фракції.

″Думаю, що ведмідь із балалайкою в їхній рядах - це невід'ємний атрибут", - зазначив Кухарчук.

Активісти охрестили нардепів фракції "Відродження" зрадниками за закидали сувенірними купюрами російських рублів з відповідним написом.

При цьому активісти обурилися через те, що фракція "Відродження" має доступ чи не до третини бюджетних коштів області. Ці гроші йдуть на фінансування "зрадників", тоді як залишається непрофінансованими безліч життєво важливих питань, серед яких і купівля інсуліну для хворих на цукровий діабет.

Нагадаємо, Олега Гладковського-Свинарчука затримало НАБУ, фото

Як повідомляв портал Знай.uа, зарплату Рябошапки показали усій країні

Також портал Знай.uа писав, що з'ясувалося, куди Гладковський хотів втекти з України