У США можуть провести допит деяких впливових українських ексчиновників в ході справи про те, що українська сторона допомагала Дональду Трампу, президенту США, збирати компромат на свого головного ймовірного опонента на майбутніх президентських виборах — Джо Байдена. У США цей скандал назвали Ukrainegate.

Український політолог Тарас Березовець поділився на своєму каналі в Telegram, що Палата представників Конгресу США збирається допитати деяких українських ексчиновників.

Пост Березовця

Серед них, за словами Березовця, Віктор Шокін і Юрій Луценко — ексгенпрокурори України, Дмитро Фірташ — олігарх. Як каже Березовець, Фірташа підозрюють у тому, що він надавав компромат Руді Джуліані, особистого адвоката Дональда Трампа, на Джо Байдена.

Дмитро Фірташ

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Серед імен також фігурують, як повідомляє Березовець, ексдепутат Андрій Деркач, Віталій Наливайченко, ексдепутат від партії "Батьківщина", його помічали у Вашингтоні перед тим, як розв'язався скандал. Також, Андрій Теліженко — експрацівник посольства України в США, як каже Березовець, "який засвітився в ролі контактера між вашингтонськими лобістами та неназваними українськими політиками".

Андрій Теліженко

Березовець повідомляє, що журналісти американських видань розпитували його про Теліженко. Підозрюють, додає Березовець, "що він міг представляти інтереси Шокіна".

Нагадаємо, раніше в Конгресі США назвали можливу дату імпічменту Дональда Трампа.

Також Знай.uа писав про українських друзів Трампа: новий підозрюваний вже під вартою, пов'язаний з Джуліані.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у США затримали українських друзів адвоката Трампа: готуються відповідати в суді.