Перший президент незалежної України Леонід Кравчук зробив гучну заяву щодо ставлення Заходу до України. За словами політика, західні лідери чинять "нечесно" і президент країни-агресора Росії Володимир Путін цим користується.

Про це Кравчук сказав у інтерв'ю виданню "Обозреватель".

Так, за словами Кравчука, Захід не розглядає Україну, як країну, в якій він зацікавлений.

Леонід Кравчук
Леонід Кравчук

"Вони роблять вигляд, що це так. І Путін цим користується". У заявах Німеччина підтримує Україну, однак будує "Північний потік-2". Франція теж заявляє про підтримку України, але після розмови з Володимиром Зеленським президент Франції дзвонить Володимиру Путіну і підкреслює: бажано, щоб Росія стала членом G7", - заявив Кравчук.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кравчук порівняв ситуацію з "грою кота з мишкою": "Вони грають з Україною". Водночас український політик зазначив, Захід все ж зацікавлений у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Він назвав війну на сході України тліючим гнітом, який може в будь-який момент перетворитися в велику пожежу.

Леонід Кравчук, екс-президент України
Леонід Кравчук, екс-президент України

"В центрі Європи тліє гніт. І вже не просто гніт, а невелике багаття. І найменша необережність або чиясь прикра помилка в цій ситуації може привести до того, що це невелике багаття розростеться, буде дуже велике полум’я, і ​​тут вже стане складно всім", - зауважив Кравчук.

Нагадаємо, в Україні жорстко взялися дезертирів, опубліковано новий закон: у Зеленського розклали все по поличках.

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Пальчевський дав пораду Олені Зеленській: "До чортової матері розігнати...".