Для військових дезертирів завжди були погані новини, однак цього разу їх додалося. З'явилася інформація, що в Україні набув чинності новий закон, яким нібито повинні удосконалити питання проходження військової служби. В українському парламенті підтримали закон про дезертирство 287 нардепів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ. Так, президент Володимир Зеленський підписав закон у п'ятницю, 18 жовтня. До цього документ схвалив спікер парламенту Дмитро Разумков.

бійці ЗСУ
бійці ЗСУ

Закон опубліковано в урядовій газеті "Голос України" в суботу, 19 жовтня і набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Згідно із законом, військові, які самовільно залишили військові частини та місця служби, дезертирували зі Збройних сил та інших формувань, а також добровільно здалися в полон, виключаються з рядів ЗСУ.

При цьому у разі винесення судом виправдувального вироку передбачено відновити таким військовим всі види забезпечення і відповідні гарантії соціального захисту.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Раніше Рада прийняла закон про військову службу, який дозволив позбавляти військових звань дезертирів, а також встановив матеріальну відповідальність військових за нанесення збитку.

Нагадаємо, "Демон", який не залишить шансу супернику, ЗСУ отримали унікальний дрон: відео випробування безпілотника.

Як повідомляв Знай.uа сценарій третьої світової: НАТО проводить секретні навчання з ядерною зброєю.

Знай.uа писав, в Генштабі ЗСУ заявили про повномасштабне вторгнення Росії.