Жарти Вечірнього кварталу про колишній главі НБУ Валерії Гонтарєвої в якості підтвердження наявності зв'язків між олігархами і владою. Про це повідомив міністр економіки Тимофій Милованов в Facebook.

"Нещодавно 95-й квартал і хор Верьовки виступили з номером "Горіла хата" про пожежу у Гонтарєвої. Для зовнішніх інвесторів це виглядає дуже погано. Поясню чому. Більшість зовнішніх інвесторів сприймають Гонтареву як видатного реформатора. Під її керівництвом НБУ перейшов на гнучке курсоутворення та інфляційне таргетування. Це технічні терміни, які описують, яким чином НБУ сьогодні приймає рішення", зазначив він.

Милованов вважає, що саме це дозволило забезпечити низьку інфляцію та стабільність курсу.

"В той же час, на думку зовнішніх спостерігачів, Гонтарєва перебуває під тиском від Коломойського через рішення по ПриватБанку. Також вони не розуміють, наскільки сьогоднішня влада є незалежною від Коломойського та інших олігархів. 95-й квартал асоціюється з владою. І жарти проти Гонтарєвої можуть і будуть сприйматися як підтвердження зв'язків між олігархами і владою. Це може бути несправедливо, але така реальність. Тому номер 95-го кварталу про Гонтарєвої прямим чином впливає на інвестиційний клімат в Україні і цей вплив негативний", — додав міністр.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Українці не пройшли повз такої новини і відзначили безглуздість твердження.

"Милованов – це як Омелян з гиперлупом, тільки без гиперлупа", "Уявляєте ситуацію в США, де на Манхэтенне заспівали мюзикл, а тут же фондовий ринок обвалився. Ось так в голові Мілованова все працює", "Не смішіть торговок з Привозу", "Гроші люблять тишу, а тим більше крадені", - пишуть в мережі.

Крім того, користувачі мережі відзначили неграмотність публікації українською мовою, яку всього за годину редагували 5 разів.

Нагадаємо, Кошовий у "Вечірньому кварталі" розкрив причину пожежі в будинку Гонтарєвої.

Як повідомляв Знай. ua, Квартал 95 жорстко висміяв втрату Гонтарєвої.

Також Знай. ua писав, що “Вечірній Квартал” розкрив держтаємниці і жорстко пожартував над політиками.