Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пеков повідомив, що існують труднощі у зв'язку з підготовкою зустрічі в нормандському форматі. Про це він заявив у коментарі журналістам.

"Нормандський формат відчуває труднощі з тим, щоб підготувати саміт. Це затягує ситуацію і забирає дорогоцінний час. Поки підготовка вестися не може, так як змінюється запитну позицію однієї зі сторін", – підкреслив Пєсков.

Раніше в понеділок, 21 жовтня віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба зазначив, що "метушня" навколо нормандського формату з боку РФ є спробою послабити Україну.

Стало відомо, що відбувся телефонна розмова канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним щодо конфлікту на сході України.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За даними німецького агентства DPA, в пріоритеті розмови обох лідерів перебувала підготовка майбутнього саміту в "нормандському форматі". Про це повідомив у суботу, 19 жовтня, представник уряду Німеччини Стеффен Зайберт.

Нагадаємо, поруч із Зеленським у Латвії затримали росіян, які видавали себе за журналістів.

Як повідомляв Знай. ua, Меркель викликала Путіна на телефонну розмову.

Також Знай. ua писав, що Росія висунула жорстка вимога по Донбасу.