Народний депутат від президентської партії "Слуга народу" Андрій Герус звинуватив колишнього президента України Петра Порошенка в корупції. За словами Геруса, Порошенко отримав хабаря в розмірі $150 мільйонів готівкою.

Про це Герус повідомив на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Коли восени 2014 року в Україні почалися відключення електроенергії, Порошенко прийняв рішення закуповувати електроенергію в Російській Федерації. Для цього в схему вставили кіпрську прокладку і підтягнули менеджера Липецької фабрики "Roshen" Дмитра Вовка, призначивши його головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ), який своїм першим рішенням запустив імпорт.

Андрей Герус
Андрей Герус

"Пішов імпорт у розмірі 1500 Мвт (це в десять разів більше, ніж зараз), який йшов весь 2015 рік. Ну а потім Петро Інкогніто взяв $150 млн кешем і ще трохи євробондами. Демонополізація змінилася Роттердамом+ ціною 35 млрд, а далі історію ви знаєте", – написав Герус.

Импорт электроэнергии из РФ возвращает Украину в зависимость от Кремля — экс-глава НКРЭКУ Д. Вовк. У зв’язку із цим...

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
Geplaatst door Andriy Gerus op Woensdag 23 oktober 2019

Зазначимо, що 24 березня 2017 року Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження, в рамках якого розслідує дії членів НКРЕКП, затвердили вугільну формулу "Роттердам плюс". З 1 липня 2019 року набрав чинності новий ринок електроенергії, у зв'язку з чим колишні принципи формування цін.

Нагадаємо, прес-секретар "Слуги народу" розповіла головні інсайди: що відбувається всередині фракції Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський скасує монополію на спирт в Україні: кому і коли дозволять виробництво.