Назар Холодницький, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомив на телепрограмі "Право на владу", що троє людей з партії "Слуга народу" збираються дати йому свідчення за фактом того, що 11 депутатів можливо отримали хабаря. За словами Холодницького, депутати виявили бажання протягом доби після того, як було відкрито справу.

"За цю добу до мене на прийом записалися кілька людей, які висловили бажання дати пояснення у цій справі. Нардепи, "слуги". Троє. Перша, хто звернувся, – це Ольга Василевська. Я це кажу, тому що вона сама вже про це написала", - пояснив Холодницький.

Назар Холодницький

Холодницький не став називати імена інших депутатів: "Це таємниця слідства, вона повинна бути оприлюднена після завершення слідства, так повинно бути, так вимагає закон".

Холодницький додав, що причиною відкриття справ стали публікації на ресурсі "Українська правда", а не через те, що хтось з депутатів звернувся до САП. Згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, публікації в ЗМІ можуть служити джерелом даних для САП.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Назар Холодницький

24 жовтня, ввечері, як уточнив Холодницький, САП поки ще не відомі імена тих людей, які могли б стати підозрюваними у справі.

Нагадаємо, раніше Холодницький заявив, що НАБУ і САП не бачили свідка Арахамії: "Ніхто не знає, куди ходив".

Також Знай.uа писав, чи зможуть нардепи обдурити поліграф: експерт відповів на каверзні питання про "детекторі брехні".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що голова фракції "Слуга народу" Арахамія пройшов перевірку на детекторі брехні: чи була корупція.