Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька відзвітувала про перших 50 днів роботи нового уряду. Вона зауважила, що цей період був не простим.

Відповідний допис чиновниця опублікувала на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Перші 50 днів були не простими. Але в моєму пріоритеті та команди МОЗ – люди, заради яких ми працюємо. Забезпечення ліками, покращення медичних послуг та доступу до них - наші головні досягнення у ці перші 50", - йдеться у дописі Скалецької.

Зоряна Скалецька
Зоряна Скалецька

Очільниця міністерства охорони здоров'я розповіла про те, що у бюджеті на 2020 рік збільшили видатки на закупівлю ліків на 3,6 млрд грн. Також було затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби. Окрім того, затверджені документи з розподілу та поставки препаратів для лікування хворих на онкологію, онкогематологію, вірусних гепатитів B і С, орфанних метаболічних захворювань, легеневої артеріальної гіпертензії. Скалецька обіцяє, що скоро вони з'являться у лікарнях України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Окрему увагу міністр звернула на покращення медичних послуг доступу до них. Зокрема, у МОЗ розпочали активний діалог з керівництвом областей і міст щодо впровадження рішень з трансформації системи охорони здоров’я. Було розроблено методики моделювання мереж первинної та спеціалізованої медичної допомоги.

"Це тільки початок 🤝 Сподіваюсь, що наступні 50 будуть ще продуктивнішими 💪", - резюмувала Скалецькаю

#50днівуряду #урядтехнократів Перші 50 днів були не простими. Але в моєму пріоритеті та команди МОЗ – люди, заради...

Geplaatst door Zoryana Skaletska op Zaterdag 19 oktober 2019

Нагадаємо, керівниця МОЗ Зоряна Скалецька терміново звернулася до українок: "Не варто боятися цього".

Як повідомляв портал Знай.uа, Романенко попередив Зеленського про фатальну помилку: "Став заручником цієї...".

Також портал Знай.uа писав, що Горбатюк після звільнення зізнався, що не так зі справами Майдану: "Зеленський вважає...".