Нідерландський суд арештував акції дочірньої компанії російського газового монополіста "Газпром" - South Stream Transport B.V, яка відповідає за будівництво і управління газопроводом "Турецький потік".

Про це повідомили в прес-слжбі української газової компанії.
В "Нафтогазі" зазначили, що "Газпром" відмовився виплачувати 2,56 млрд доларів боргу з відсотками, які його зобов'язав компенсувати Стокгольмський арбітраж.

І щоб уникнути виконання арбітражного рішення за день до того, як Нідерланди за позовом "Нафтогазу" почали заморожування активів "Газпрому", російська компанія передала акції South Stream Transport компанії "Трансгаз Краснодар".

Про це написав виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook.

"Це було зроблено у зв'язку з розглядом справи про шахрайські дії "Газпрому" при передачі цих акцій компанії "Трансгаз Краснодар" (Transgaz Krasnodar LLC) за один день до того, як судові виконавці почали заморожувати активи "Газпрому" в Нідерландах за позовом "Нафтогазу", - написав Вітренко.

Чомусь ніхто не пише, що 23 жовтня 2019 року Окружний суд м. Амстердам арештував 100% акцій Південного Потоку (South...

Geplaatst door Yuriy Vitrenko op Vrijdag 25 oktober 2019

Нагадаємо, Росія погрожує Данії через Північний потік.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, в Нафтогазі збираються купувати газ напряму з Росії

Також Знай.ua писав, "Нафтогаз" виграв арбітраж у Гаазі про визнання Росії винною у втраті компанією активів через анексію Криму.