Російський монополіст "Газпром" визначив маршрут поставок газу в Європу по другій нитці "Турецького потоку". Він пролягатиме через Болгарію, Сербію, Угорщину і Словаччину.

Матеріали будівництва оприлюднені в рамках процедури бронювання майбутніх потужностей, яка необхідна за законодавством Євросоюзу і потрібна для будівництва нових газопроводів. У Болгарію і Сербію газ піде з 2020 року, в Угорщину - з 2021-го, до Словаччини - в другій половині 2022 року.

Як відомо, компанія "Булгартрансгаз" в грудні планує провести аукціон на предмет майбутніх потужностей газопроводів на вході в болгарську систему з Туреччини і виході в Сербію. Угорщина, Словаччина і Австрія восени поточного року провели аукціон з бронювання нових потужностей з жовтня 2022 року на сім років.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Не так давно керівник експертної Ради з питань газової промисловості та ринку природного газу України Леонід Уніговський заявляв, що запуск першої нитки газопроводу "Турецького потоку" серйозно вплине на українську ГТС, яка втратить значні обсяги прокачування газу. Однак Україна може зупинити будівництво другої нитки.

Дивіться: США протидіятимуть будівництву Північного потоку-2 і Турецького потоку

Нагадаємо, підопічні Коболєва поставили жорсткі умови мешканцям Кривого Рогу для поновлення теплопостачання. Як повідомляв "Знай.ua", глава Нафтогазу назвав ціну українського трубопроводу. Також "Знай.ua" писав, "Нафтогаз" купує співробітникам найдорожчі телефони.