Журналіст Генадій Друзенко розібрав, чому Україні не варто довіряти теоретикам і що приховує під собою реформа ринку землі. Передає Хвиля.

Так, Друзенко описав ситуацію, яка повинна "прозвучати застереженням для лібералів з українського уряду".

"Кожен пастух є заручником системи, яка спонукає його безмежно збільшувати чисельність стада - у світі, де ресурси обмежені. Напрям, у якому рухається кожен пастух, керуючись своїм власним інтересом в суспільстві, яке вірить у вільне використання спільних ресурсів, називається руйнування", - пише журналіст.

Він зазначає, що "особистий інтерес провокує людину руйнувати загальний ресурс", що перегукується з українськими реаліями. Експерти в 1960-х-1980-х стверджували, що для збереження загальних ресурсів їх треба приватизувати, або ставити над ними жорсткий державний контроль.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Грузії вдалося тому, що архітектором реформ в Сакартвело часів Саакашвілі була не теоретик Мілованов, а великий практик Каха Бендукідзе", - стверджує Друзенко.

Він зазначає, що для процвітання країни немає універсальних рецептів, і багато світових лідерів йшли за різними сценаріями. Однак, щоб досягти чогось більшого потрібно зважуватися на експерименти.

"Бійтеся теоретиків-експертів, які все життя лише професійно радили. Вони дуже люблять елегантні теорії, і дуже чутливі до реального неелегантно життя", - підсумував журналіст.

Журналіст Романенко зазначив, що Друзенко "добре показує, чому ліберально-пинчуковське крило команди Зеленського приречене на гучний провал".

Нагадаємо, влада оголосила про стрімке зростанні економіки у 2020 році.

Як повідомляв портал Знай.ua, активісти вимагають відставки глави комітету Ради з енергетики Андрія Геруса.

Також портал Знай.ua писав, відомий грузин Катамадзе отримав громадянство України.