Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет висловив свою думку про те, що вимоги медичних довідок є лише зайвою бюрократією і призводять до зайвого навантаження на лікарні.

Про це він повідомив в публікації в Facebook.

"В Україні є таке явище, як медичні довідки, які наша держава вимагає у найнесподіваніших місцях. Наприклад, у держслужбовців при прийомі на роботу вимагають дві медичні довідки (психіатр і нарколог). Або знаменита довідка в басейн", – пише він.

Він зазначає, що такого явища немає в західних країнах, до того ж довідки часто просто продаються.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Наскільки ці вимоги є виправданими? З одного боку, вони призводять до зайвої бюрократії, витрат і навантаженні лікарень, а самі довідки часто просто продаються. З іншого боку, може, це справляє позитивний вплив на здоров'я українців?", – запитує він.

Також він звернувся до українців і закликав написати йому в коментарях, в яких ситуаціях з низ вимагали зайву медичну довідку.

В Україні є таке явище, як медичні довідки, які наша держава вимагає у самих несподіваних місцях. Наприклад, у...

Geplaatst door Дмитрий Дубилет op Zondag 27 oktober 2019

Нагадаємо, українцям слідом за скасуванням трудових книжок придумали ще одне.

Як повідомляв Знай. ua, українцям спростили процедуру отримання субсидії, але пощастило лише обраним.

Також Знай. ua писав, що українські поліцейські "вивчать" все прогули школярів.