Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов запропонував скасувати єдиний страховий внесок (ЄСВ), знизити податок на дохід фізосіб і переглянути інші податки.

Відповідна заява з'явилася у Facebook міністра.

"Податки та фізособи-підприємці. Цей пост - не пропозиція податкових змін, а запрошення до дискусії про те, яка податкова система нам потрібна. На мою думку, найважливіший економічний актив України - це люди. Тому бажано щоб податки стимулювали створення робочих місць і підвищення зарплат", - написав він.

Міністр вважає, що для цієї мети варто знизити податки на працю і збільшити податки на активи (наприклад, нерухомість), а також залишити податок на додану вартість (ПДВ).

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я розумію, що сьогодні це неможливо, але я б розглянув таку податкову реформу", - додав він.

Міністр запропонував надавати державну підтримку бізнесу тільки за умови роботи в білу і створення достатньої кількості робочих місць.

"Всі ці 8 пунктів - до обговорення. Ідея цих пунктів - зняти з порядку денного питання ФОП, забезпечити стимули для створення робочих місць, підвищення зарплат і зменшення безробіття", - зазначив міністр.

Податки та ФОПи. Цей пост не пропозиція податкових змін, а запрошення до дискусії про те, яка податкова система нам...

Geplaatst door Тимофей Милованов op Zondag 27 oktober 2019

Нагадаємо, в Україні ліквідують тисячі Фопів.

Як повідомляв Знай. ua, Трамп ощасливив українських виробників, працювати з США стане простіше.

Також Знай. ua писав, що аналітики склали рейтинг доходів громадян з 42 країн Європи.