Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відвідав з робочим візитом КПВВ (контрольний пункт в'їзду-виїзду) "Новотроїцьке" що в Донецькій області. Також він заїхав у село Миколаївка, де вислухав нарікання місцевих мешканців. Про таке він розповів у власному Telegram-каналі.

За його словами, проблем у жителів зони розмежування є чимало.

"З 2014 року нормальне життя тут фактично зупинилось — молодь майже виїхала, залишились самі пенсіонери. Відділень банків нема, банкоматів теж! Укрпошта працює всього чотири дні на тиждень. З двох шкіл залишилась лише одна. Найближча лікарня — районна, у 22 км від села. Дістатись туди та ще проблема: автобус їде до району лише двічі на день, в обід — вже повертається назад", - розповів Гончарук.

Також він додав, що люди попросту не можу користуватися власною землею, яка приносила їм основний прибуток.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"До 2014 року одним із джерел доходів села була земля. Тепер люди тут елементарно не можуть використовувати сотні гектарів своєї землі. Частина в зоні ведення бойових дій, частина — там, де розведення військ. Люди позбавлені можливості заробляти на своїй землі, плюс ще й змушені платити податки. Проблеми людей я вислухав, тепер разом з міністрами будемо їх вирішувати", - підкреслив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що в Україні почала діяти нова система отримання субсидій: озвучено усі "плюси" та "мінуси".

Як повідомляв портал Знай.ua, масова перевірка для субсидіантів і пенсіонерів: хто може позбутися виплат.

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні відбудеться індексація доходів: кому пощастить отримати більше грошей.