30 жовтня в США на 155 українських товарів будуть офіційно зняті обмеження на безмитне ввезення.

Про це повідомив Тарас Качка, заступник міністра розвитку економіки - торговий представник України, під час брифінгу. Качка сказав, що минулої п'ятниці Дональд Трамп, президент США, видав прокламацію, згідно з якою з українських товарів знімуть обмеження на безмитне ввезення.

"За всім цим 155 нульове мито починає застосовуватися з 30 жовтня в загальну систему преференцій", - розповів Качка.

Обмеження на українські товари Трамп наклав у 2017 році, нагадав Качка. Тоді президент США теж видав прокламацію, в якій повідомив, що в Україні неякісно виконують роботу щодо захисту прав інтелектуальної власності. Це стало причиною позбавити Україну доступу до загальної системи преференцій.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Після цього Україна зробила певний прогрес, тому видана окрема прокламація про те, що обмеження за цим 155 товарів будуть зняті", - пояснив деталі Качка.

Качка також уточнив, що в цьому випадку йдеться про нішеві товари з великою часткою доданої вартості, тому це рішення важливо для малого і середнього бізнесу, а також для іміджу України в цілому.

У 2017 році обсяг товарів, які Україна ввозила в США відповідно до загальної системи преференцій, дорівнював 58 млн доларів. Це 5,4% від усього українського експорту в штати.

Нагадаємо, раніше чорна п'ятниця: розпродаж і знижки, лайфхаки і підказки.

Також Знай.uа писав, що Зеленський знайшов в Японії "клондайк" для України: що запропонував президент іноземцям.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що посилки з підробками будуть знищувати: як зміняться правила на українській митниці.