Українська сторона у вівторок, 29 жовтня, починає відведення військ у населеному пункті Золоте на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час інвестиційного форуму в Маріуполі.

Володимир Зеленський на Донбасі
Володимир Зеленський на Донбасі

"До зустрічі в "Нормандському форматі" буде розведення на тих ділянках, які ми погодили. В Золотому розведення відбувається прямо зараз. Ми стартуємо з сьогоднішнього дня", – сказав Пристайко

Володимир Зеленський на Донбасі
Володимир Зеленський на Донбасі

"Якщо ми в Золотому розведемо сьогодні, завтра, післязавтра, то ми зможемо перейти до Петрівського, коли настане 7-й день. Я сподіваюсь 7-10 днів", – сказав він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами Пристайка, якщо не буде обстрілів і розведення відбудеться, це "відкриє шлях" до зустрічі Нормандської четвірки.

Нагадаємо, у Путіна із гучною заявою звернулися до Зеленського, стосується розведення сил на Донбасі.

Як повідомляв Знай.ua, Гончарук терміново поїхав в окупований Донецьк, що сталося.

Також Знай.ua, писав, що Володимир Зеленський, президент України, відзначив разом з усіма жителями країни 75-річну річницю вигнання нацистів з території держави.