Знаменитий український спортсмен, борець греко-римського стилю Жан Беленюк розповів, як змінилося його життя після вступу на посаду депутата Верховної Ради. В цьому році дворазовий чемпіон світу пройшов у парламент від партії “Слуга народу”.

В ексклюзивному коментарі Знай.uа 28-річний Беленюк зізнався, що йому нелегко в даний час поєднувати підготовку до Олімпіади в Токіо і роботу у Верховній Раді через брак часу. Крім цього, спортсмен зіткнувся з типовою реакцією людей, які вирішили через нього, народного депутата, просувати свої інтереси в держструктурах.

Жан Беленюк

“З одного боку, для мене складно. Я перебуваю на етапі, коли дуже багато людей, намагаючись якось скористатися моїм теперішнім становищем, хочуть для себе здобути вигідні рішення, або вигідні просування по кар'єрних сходах. Щоб не погіршити відносини, я спробував адекватно пояснити, що в першу чергу прийшов для того, щоб допомогти українському спорту, а не займатися “рішаловом”. З одного боку, це важко, з іншого - трохи змінився мій графік життя. Тому що у мене раніше було два тренування на день, решту часу я пасивно відпочивав. Зараз пасивного відпочинку в моєму житті стало вкрай мало”, - поділився Жан Беленюк.

Срібний призер Олімпіади-2016 розповів, що іноді між ранковими і вечірніми засіданнями знаходить час на плавання в басейні і тренування.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

“Я постійно в процесі, - додав Беленюк. - Менше року залишилося до проведення Олімпійських ігор в Токіо. Я на них виступлю і закінчую свою спортивну кар'єру. Мало залишилося часу. І ближче до Олімпіади мені доведеться взяти відпустку за свій рахунок, щоб максимально зануритися в тренувальний процес. На даному етапі я справляюся”.

Жану вже вдалося зануритися в специфіку нової роботи і виступати перед парламентом.

Перший виступ, як перше кохання - запам‘ятаю на все життя 🇺🇦 Дякую колегам за підтримку!

Geplaatst door Zhan Beleniuk op Donderdag 3 oktober 2019

За його словами, з українською мовою у нього проблем немає, а хвилювання і мандраж, які бувають перед виступом, вміє контролювати.

“Я закінчив українську школу і мову знаю непогано, не так багато практики. Останнім часом я тренуюся і рівень моєї української мови з кожним днем поліпшується. Я вже три рази виступав з трибуни перед публікою. Це незвично! Всі речі, якими людина займається вперше у своєму житті, вони викликають відчуття мандражу. Я людина зі спорту, яка постійно виходить на борцівський килим раз в місяць на змаганнях, я знаю, що таке мандраж спортивний. Ти боїшся не вдарити в бруд обличчям. І ті відчуття схожі на ті, що людина відчуває перед здачею іспиту або перед виходом і проголошенням свого законопроекту перед усією країною. Те ж саме, коли ти відстоюєш честь на спортивних аренах і відчуваєш таке ж психологічне навантаження. Тому в цьому відношенні я трохи підготовлений. Я психологічно вмію налаштовуватися. Відповідно кожний мій виступ готується”, - зазначив спортсмен.

За робочим місцем

Не так давно в Києві відбувся концерт “Вечірнього Кварталу”, на якому гумористи показали сценку про Жана Беленюка у Верховній Раді. Тоді борець тільки повернувся із змагань і заснув під час засідання.

Жан прокоментував той казус і розповів, як усе було.

“Я просто приліг насправді, я не встиг заснути, - зізнався спортсмен. - Дійсно, в ту ніч я прилетів з змагань, і зміна часових поясів вплинула. Мені радили залишатися вдома. Але я, як відповідальна людина, вирішив все-таки піти на роботу, бо я вже був у Києві. І можна сказати поплатився, що мій організм не витримав такий темп”.

Крім цього, молодий депутат зізнався, що подібне помічав і за іншими політиками.

“Після цього я бачив ряд політиків, до речі, не тільки з нашої політичної сили, які теж заснули, навіть іменитих, деякі з них раніше були президентами”, - зазначив Беленюк, натякаючи на Петра Порошенка.

За його словами, до самоіронії він ставиться позитивно.

“У мене ніколи не було проблем з почуттям гумору, - каже спортсмен. - Люблю над собою пожартувати в першу чергу, і підкалувати своїх друзів. У нас в збірній це практикується. І немає ніяких комплексів”.

Жан Беленюк не любить говорити про особисте життя, але все ж нам вдалося з'ясувати у нього, чи готовий він вже одружитися. Він не заперечує, що жіноча увага до його персони тільки зростає.

“Я, чесно кажучи, особливо не помітив. Можливо, трохи. Не можу сказати, що я відчував якийсь дефіцит уваги до політичної кар'єри. Зараз, можливо, це трохи зросло. Але моє коло спілкування ніяк практично не змінилося”, - розповів призер Олімпіади.

Жан Беленюк і перша леді України Олена Зеленська

На питання, які дівчата подобаються, він задумався: “Це складне питання. Вона повинна бути цікавою людиною, повинні бути якісь внутрішні хвилі, які перегукуються з моїм світосприйняттям. Я взагалі не коментую свій статус ніколи і нікому. Тому це один з небагатьох моїх особистих секретів”.

При цьому, нардеп відповів, чи готовий до сімейного життя.

“Я думаю, так. Якщо я знайду людину, в якій буду впевнений на 100%, думаю, що всі дізнаються про те, що Жан Беленюк одружується”, - підсумував спортсмен і народний депутат.

Раніше народний депутат від “Слуги народу” Роман Грищук розповів Знай.uа, чим займеться після завершення своєї депутатської кар'єри.

Також портал Знай.uа повідомляв, спортсмен і нардеп Жан Беленюк зі "Слуги народу" зустрівся в Києві з легендарним Конором Макгрегором.

Крім цього, чемпіон світу та Європи Жан Беленюк прокоментував жахливу ситуацію, яка сталася в одному із столичних супермаркетів. В опублікованому в мережі відео невідомий вдарив іноземця і кинув йому банан зі словами "Хавай давай!". Беленюк пообіцяв зробити все можливе, щоб покарати зловмисника.