Відомий український журналіст Ігор Лесєв прокоментував розведення сил на Донбасі в районі Золотого. Він відзначив, що у президента України Володимира Зеленського немає чіткого плану з повернення Донбасу.

Про це він заявив на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Взагалі, у нас Золоте стали сприймати як щось епохальне і гранично важливе. Для одних – "останній бастіон", а для інших – "фундаментальний прорив". Приблизно також взимку 13/14 билися за кілька сотень метрів на Грушевського майданівці з беркутом. Створювалася ілюзія, що ось там відбувається щось грандіозне. А людей зливали зовсім в інших місцях – теплих і затишних, де і приймалися підсумкові рішення", - йдеться у дописі Лесєва.

На Донбасі почалося розведення сил
На Донбасі почалося розведення сил

Лесєв додав, що Зеленський зараз використовує мікс тезисів колишнього президента Петра Порошенка, яка були направленні не в сторону мирного врегулювання ситуації. Також Лесєв зазначив, що Зеленському варто готувати суспільство до певної стратегії з повернення Донбасу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Ключ до повернення Донбасу не тільки в Москві, але і в Києві. І набагато більше саме в Києві. Ключ починається з відновлення монополії держави на насильство. Це перша умова, яка стосується не тільки Донбасу, але і взагалі реалізації будь-якої іншої держполітики. Люди врожай не можуть зібрати, тому що держава не контролює тут нічого", - додав Лесєв.

Лесєв прокоментував також поїздку Володимира Зеленського у Золоте. Він заявив, що це абсурдно, коли главі держави починають погрожувати, як це було після скандалу з націоналістами.

По разведению в Золотом Бестолково и ни о чем. Как муж-алкоголик, который тайком ворует у себя же в семье. Так ничего...

Geplaatst door Игорь Лесев op Woensdag 30 oktober 2019

Варто наголосити, що у вівторок, 29 жовтня, розпочалося розведення сил на Донбасі. Процес розведення розпочався близько 12:00 в обох сторонах, тобто дзеркально. Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтвердили початок розведення сил та засобів з обох сторін.

Нагадаємо, Білецький звинуватив Зеленського у брехні з розведенням сил в Золотому: "Для нього це норма".

Як повідомляв портал Знай.uа, "Мир в Україні – запорука безпеки у Європі": Зеленський назвав єдиний шлях закінчення війни на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що у Мінську вирішили, коли почнеться розведення військ у Петрівському: ось головна умова.