Данське енергетичне агентство видало компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на будівництво частини газопроводу "Північний потік-2" на континентальному шельфі країни.

Ця інформація була оприлюднена у середу, 30 жовтня у пресрелізі, передає "Європейська правда".

У пресрелізі йдеться, що дозвіл видано на будівництво на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма в Балтійському морі. На думку агентства, такий маршрут є найнебезпечнішим та відповідає усім екологічним нормам.

Північний потік-2
Північний потік-2

Дозвіл було видано відповідно до Закону про континентальний шельф і на основі зобов'язань Данії щодо Конвенції ООН з морського права. Данія зобов'язана дати дозвіл на будівництво транзитних трубопроводів, приділяючи увагу ресурсам та довкіллю.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто підкреслити, що Данія - остання країна, яка не видавала дозвіл на будівництво "Північного потоку-2".

Північний потік-2
Північний потік-2

Нагадаємо, що запропоновані санкції повинні торкнутися трубоукладальні суду та іноземні суб'єкти, задіяні в будівництві. Таку заяву оприлюднили у вівторок, 29 жовтня.

Член республіканської партії США Енді Бар запропонував в конгресі країни ввести чергові санкції проти трубоукладальних судів та іноземних суб'єктів, які головним чином задіяні у будівництві газопроводу "Північний потік - 2".

Як повідомляв портал Знай.uа, що пляжі Криму заполонили дикі "туристи", прогнали навіть найсміливіших: "VIP-клієнти підкотили".

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук позбавив Київську область вищого керівництва: "І так, поки не знайдемо чесних і сумлінних".