У четвер, 31 жовтня депутати Верховної Ради прийняли закон про анбандлінг "Нафтогазу".

Цю інформацію повідомляє Telegram-канал "Прем'єр Гончарук".

У повідомленні йдеться, що українському уряду нарешті вдалося відділити транспортування природного газу від його видобування та постачання. Це означає, що країна наближається до запровадження європейських газових правил.

Нафтогаз України
Нафтогаз України

Як повідомляє Гончарук, анбандлінг - це ніяк не приватизація стратегічних активів. У першу чергу, новий закон сприятиме залученню інвестицій та створення незалежного оператора, відповідно до європейського законодавства.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Більше того, прийнятий законопроект є виконанням міжнародних зобов’язань України. Це гарантує енергетичну безпеку Європи, посилює нашу стійкість на міжнародній арені". Прем'єр Гончарук

Верховна Рада
Верховна Рада

Гончарук наголосив, що українська ГТС на 100% залишається у державній власності.

Нагадаємо, що Нафтогаз України проінформував мешканців Дніпропетровської області про можливий зрив опалювального сезону через бездіяльність місцевої влади.

Так, стало відомо, що НАК "Нафтогаз України" попереджає мешканців Дніпра, П'ятихатки, смт. Софіївка, с. Лихівка та с. Саксагань про можливий зрив початку опалювального сезону через бездіяльність місцевої влади.