Колишній президент України Петро Порошенко виступив на Львівським форумі безпеки 1 листопада. У своїй промові він розповів про слабкому місці в своїй політиці в 2014 році.

Про це повідомляє Хвиля.

Народний депутат Петро Порошенко розповів про те, що вважає своєю головною помилкою у президентстві. П'ятий президент України вважає, що він будував ілюзії щодо світу на Донбасі і можливості протистояти Росії без війни.

"В мене були ілюзії, що світ — це просто: оголосити режим припинення вогню, домовитися з Росією, змусити вивести (російські — прим.ред.) регулярні війська, радників, техніку, боєприпаси, і за 2-4 тижні принести багатостраждальний світ", — згадує Порошенко липень 2014 року.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Порошенко повідомив, що найважче йому далися рішення для врегулювання ситуації на південному сході України та звільнення територій країни від окупантів. Приймати рішення довелося у важких умовах, коли не було належної військової техніки і військової підтримки країн-членів НАТО.

"В результаті контрнаступу ми звільнили дві третини окупованого Донбасу. Це був наступ за звільнення української землі. Наступ, коли ти знаєш дуже обмежені можливості своїх військ. В умовах відсутності техніки і ембарго країн НАТО на поставку нам зброї… І все одно в цих умовах треба було звільняти нашу землю. Без добровольців, без волонтерів, без потужного руху, який об'єднує всю Україну, нічого не було б", заявив Петро Олексійович.

Нагадаємо, нардеп від партії Порошенко обговорювала варіанти для Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, соратника Порошенка Софію Федину можуть викликати в прокуратуру, всі - з-за Зеленського.

Також Знай. ua писав, що суд відсудив у Порошенка кругленьку суму, що накоїв екс-глава держави.