Росія прагне повернутися до G8 й деякі країни підтримують таке рішення, однак ряд країн виступають категорично проти. Так, Канада вважає неприпустимим повернення РФ до G8.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає Укрінформ.

"Росія була виключена із G8 саме через вторгнення та анексію Криму. Дії повинні мати чіткі наслідки. Було б абсолютно неправильно та неприйнятно повернути РФ до цього об’єднання, поки Крим залишається окупованим та анексованим Росією", - заявила Фріланд.

Володимиро Зеленський і Христя Фріланд
Володимиро Зеленський і Христя Фріланд

Вона наголосила, що "Канаді та українській громаді слід прямо говорити про це".

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зазначимо, що раніше президент США Дональд Трамп вже сказав, що хотів би, аби Росія знову долучилася до G8. Заяву Трампа підтримав також президент Франції Еммануель Макрон. Уряди Німеччини, Канади та Великої Британії виступили з критикою цього рішення.

Володимир Путін
Володимир Путін

Нагадаємо, що Трамп озвучить стенограму розмови з Зеленським в прямому ефірі: "Люди повинні це почути...".

Як повідомляв портал Знай.uа, 25 тисяч доларів тільки на школу: стало відомо, скільки Зеленський витрачає на дітей.

Також портал Знай.uа писав, Столтенберг зачитав вірш Шевченка українським депутатам, прозорий натяк: "Страшно впасти у кайдани...".