Попри те, що раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук нарікав на значну кількість вакантних посад в Кабміні, зараз глава уряду планує скоротити державних чиновників.

Раніше Кабінет міністрів навіть оголосив конкурс і проводив відбір людей на заміщення чиновницьких посад до уряду. Та 4 листопада в ефірі програми "Свобода слова" глава Кабінету міністрів заявив, що уряд в рамках економії планує зменшити кількість державних чиновників.

Олексій Гончарук, Unian
Олексій Гончарук, Unian

Олексій Гончарук повідомив, що він планує скоротити кількість чиновників на 10%, а то й більше. Така концепція прем'єра повністю збігається із заявами президента України Володимира Зеленського. Український президент на нараді з підготовки держбюджету-2020 до другого читання доручив скоротити витрати на утримання чиновників на 10%.

Крім цього, Гончарук повідомив, що головну економію, він передбачає отримати шляхом застосування IT-інструментів "тобто сучасних баз даних, які дозволять економити час". Більш точних пояснень щодо згаданих інструментів глава українського уряду не надав.

Олексій Гончарук, НВ
Олексій Гончарук, НВ

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще
Варто зауважити, що чиновницький апарат намагалися скоротити вже неодноразово, але в результаті він лише розширювався.