Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька повідомила про урядове засідання Комітету асоціації Україна-ЄС разом з колегами з Євросоюзу. Обговорювали виконання угоди про асоціацію.

Скалецька провела низку двосторонніх зустрічей, на яких міністр представила бачення урядом процесу трансформації системи охорони здоров'я в Україні. Сторони обговорили можливості розширення співпраці у цьому напрямку з ЄС.

Комітет асоціації Україна-ЄС, Facebook
Комітет асоціації Україна-ЄС, Facebook

Міністр Зоряна Скалецька обговорила можливість співробітництва із Комісаром ЄС з питань охорони здоров'я та харчової безпеки Вітянісом Андрюкайтісом. Скалецька написала, що "Європейський союз готовий надавати експертну допомогу та ділитися найкращими практиками".

Крім того, міністр охорони здоров'я повідомила про зустріч із керівником Групи підтримки України в Європейській Комісії Пітером Вагнером. Сторони провели бесіду на тему можливих напрямків підтримки наших реформ, розбудови спроможності наших експертів та підтримки комунікаційної складової в системі охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зоряна Скалецька наголосила на особливо плідній розмові з депутатом Європейського парламенту Віолою фон Крамон-Таубадель, яка є заступником Голови делегації ЄП до Парламентського Комітету Асоціації Україна-ЄС.

Комітет асоціації Україна-ЄС, Facebook
Комітет асоціації Україна-ЄС, Facebook

"Обговорили європейські підходи до трансформації системи охорони здоров'я. Приємно, що наші європейські партнери уважно стежать за нашою реформою, розуміють виклики, з якими ми зараз стикаємося, та готові до конструктивного діалогу і підтримки нас на цьому непростому шляху" Зоряна Скалецька

Скалецька зауважила, що трансформація системи охорони здоров'я всюди була складною, тривалою і часто не популярною, про це свідчить досвід багатьох країн ЄС.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, Facebook
Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, Facebook

"Я часто чула, що в ЄС немає єдиної моделі охорони здоров'я і неможливо скопіювати для України якусь наявну модель. Досвід країн ЄС свідчить, що трансформація системи охорони здоров'я всюди була складною, тривалою і, на жаль, часто не популярною. Важливим висновком також стало те, що нам критично необхідно побудувати гарну координацію між багатьма міністерствами, з чим я дуже погоджуюсь" Зоряна Скалецька

Зоряна Скалецька резюмувала, що "Рада асоціації підсумує напрацювання 2019 та визначить наші спільні з ЄС задачі на 2020 рік".

Нагадаємо, раніше Зоряна Скалецька провела екстрену підготовку лікарів

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зоряна Скалецька оприлюднила інформацію щодо наявності вакцин проти дифтерії

Також "Знай.ua" писав, що голова МОЗ Зоряна Скалецька перевірила Національний інститут раку