Україна, завдяки поправці Геруса, почала імпорт електроенергії з Росії. Цю ідею проштовхнув Ігор Коломойський.

Стартували імпортні поставки з країни-агресора феєрично. У середу, 6 листопада, був рекорд цього імпорту - поставки російської електроенергії витіснили ″Енергоатом″ на добу вперед.

Навіщо Коломойський це робить і якими наслідками загрожує імпорт з Росії для електрогенерації України розбирався політолог Юрій Романенко разом з аналітиком Українського інституту майбутнього Адріаном Прокіпом.

″Загалом, імпорт — це нормальна справа, тому що він посилює конкуренцію. Але якщо цей імпорт стає дуже великим, це, само-собою, стає загрозою для нашої генерації″, - говорить аналітик Прокіп.

Він зазначив, що завдяки імпортним поставкам електроенергії з Росії програють українці. В результаті громадяни отримають нижчі платіжки, але фактично будуть більше платити за продукцію.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

″Програють всі, крім населення, яке платіжку отримує нижчу, але по-факту, отримує вищу ціну продукції, оці всі макроефекти, тому що імпорт, це заміна національного виробництва, це тиск на національну валюту, - зазначив аналітик.

Єдиний, хто виграє від цього імпорту, це Коломойський, зазначив Юрій Романенко. Адже він затіяв цю енергетичну війну з Ахметовим саме для того, щоб отримати вигоду.

″Насправді те, що Герус, за яким стоїть Коломойський, грає в такі ігри, це по великому рахунку, якраз вигідно Коломойському, перш за все, у своїй власній бізнес-логіці. Він не хоче віддавати гроші Ахметову, з яким у нього конфлікт″, - зазначив Романенко.

Нагадаємо, Романенко розкритикував "геніальні" ідеї Ткаченка- голови комітету з питань інформаційної політики

Як повідомляв портал Знай.ua, Романенко пояснив, чим небезпечна ситуація з конфліктом Зеленського в Золотому

Також Знай.ua писав, Романенко розказав про початок політичної кризи в команді Зеленського.