Глава держави Володимир Зеленський доручив Кабміну до кінця поточного року провести масштабну приватизацію, підготуватися до відкриття земельного ринку, а також виробити систему прорахунку прожиткового мінімуму відповідно до європейських стандартів.

Володимир Зеленський

На сайті ОП повідомили, що Зеленський вже підписав указ "Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави".

Так, український лідер доручив прем'єр-міністру України Олексію Гончаруку до кінця поточного року:

  • підготувати законопроєкт по конкурентного доступу компаній до залізничних перевезень;
  • протидіяти нелегальному видобутку бурштину;
  • погасити борг на оптовому ринку електроенергії;
  • оновити трудове законодавство;
  • полегшити роботу ФОП, підприємцям;
  • затвердити план зростання України в рейтингу Світового банку "Ведення бізнесу";
  • визначити 5 об'єктів великої приватизації;
  • забезпечити формування незалежних наглядових рад усіх держбанків;
  • затвердити план по створенню і впровадженню Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва;
  • підвищити рівень держпідтримки сімей з дітьми.

До того ж, Зеленський доручив Кабінету міністрів запустити перший етап проєкту "Е-малятко", а також впровадити проєкт "Е-ветеран".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Володимир Зеленський

Також до кінця 2020 року влади повинні визначити принципи організації та проведення оборонного планування, управління оборонними ресурсами з урахуванням досвіду членів НАТО і Євросоюзу.

"У сфері зовнішньої політики до кінця цього року і протягом 2020 уряд повинен вживати заходів по зміцненню міжнародної підтримки України в питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності, і забезпечувати постійну міжнародну підтримку курсу нашої держави на європейську та євроатлантичну інтеграцію", – повідомили на сайті ОП.

Нагадаємо, що в Офісі президента пройшло засідання робочої групи з питань зниклих без вести на Донбасі, військових і цивільних полонених, під час якого обговорювався законопроєкт "Про соціальний і правовий захист осіб, позбавлених волі внаслідок збройної агресії проти України".

Як повідомляв портал Знай.ua, на просторах мережі з'явилося відео з главою української держави Володимиром Зеленським, яке було знято під час його тренування в спортивному залі.

Також портал Знай.ua писав, що президент України Володимир Зеленський виступив на Київському економічному форумі розповів про головне капіталі нашої країни.