Варто нагадати нашим читачам, що в суботу, 9 листопада, в польській столиці було затримано ветерана АТО, один з лідерів УНА-УНСО, 46-річний Ігор Мазур "Тополя". Колишній народний депутат України Ігор Мосійчук заявив, що Мазура затримали за запитом Росії і закидають звинувачення у тероризмі.

Ігор Мазур, provce.ck.ua
Ігор Мазур, provce.ck.ua

Відомо, що на захист Мазура піднялася значна частина суспільства, а під посольством Польщі в Києві вже провели акцію підтримки. Польська сторона вже відреагувала. Зокрема, віце-маршал польського Сейму Малгожата Гошевська зазначила, що це було "суто технічне питання" і запевнила, що "дорога в Росію не є відкритою". Про це пишуть українські ЗМІ.

Пост Малгожати Гошевської, Facebook
Пост Малгожати Гошевської, Facebook

"Я закликаю до спокою і розважливості. Затримання на польському кордоні Ігоря Мазура є виключно технічним виконанням Республікою міжнародних угод та зобов'язань. Відважний цивільний активіст і ветеран війни в Донбасі, Грузії та Чечні став жертвою дій східних сусідів. Його було внесено російськими службами в реєстр затримань Інтерполу. Це — наочний приклад використання Кремлем інститутів міжнародного права для політичної помсти. Ми не можемо піддатися на провокацію. Ми не можемо бути акторами російського сценарію. Польща зробила те, що повинна була зробити. Вона затримала людину, яка фігурує в реєстрі. Але — для з'ясування ситуації. Ми вже багато чого знаємо. І я запевняю вас, що дорога в Росію не є відкритою. Польська влада і суди ретельно розслідують цю справу, а я, зі свого боку, допомагаю і гарантую невинність Ігоря Мазура щодо російських звинувачень", - написала вона у своєму Facebook.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, на польському кордоні схопили українського активіста і ветерана АТО: Росія "посприяла".

Як повідомляв Знай.uа захистити політв'язнів: у Зеленського заговорили про важливому для українців законопроекті.

Знай.uа писав, 3 квартири і мільйони на рахунках: спливли нові подробиці затримання юриста НБУ.