Президент Болівії спантеличив світову громадськість гучною заявою. Стало відомо, що на фоні масових протестів прийнято рішення провести в країні нові вибори президента.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

Ево Моралес сказав, що прийняв таке рішення з метою знизити напруженість. Протести в Болівії почалися в жовтні, після оголошення результатів президентських виборів. Моралес набрав близько 48% голосів. Його основний конкурент і колишній глава держави Карлос Меса отримав близько 37%. Меса не визнав перемогу Моралеса.

Ево Моралес, призелент Болівії, regnum
Ево Моралес, призелент Болівії, regnum

Також відомо, що Європейський союз вимагає від влади Болівії провести другий тур. Після початку масових протестів Моралес ввів режим надзвичайного стану. Вчора він заявив про спробу державного перевороту в країні. Повідомляється також, що протестуючі захопили редакції двох державних ЗМІ.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, радикали штурмували кінотеатри і палять прапори ЛГБТ-спільноти: в столиці спалахнули заворушення через фільм про геїв.

Як повідомляв Знай.uа філологи назвали найпопулярніше слово 2019 року, і це не Зеленський.

Знай.uа писав, Кулика і Луценка в Конгресі США назвали корупціонерами.