Президент України Володимир Зеленський, президент України підписав указ №837/2019 "Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави". У тексті документу йдеться про те, що пропонується ввести вимоги та стандарти до новин, які публікуються в українських ЗМІ. 9 листопада текст указу з'явився на офіційному сайті президента. Відповідний указ прокоментував глава президентської партії "Слуга народу" Давид Арахамія.

Арахамія у кулуарах Верховної Ради зізнався, що детально указ Зеленського не вивчав.

Давид Арахамія, Гордон
Давид Арахамія, Гордон

"У мене немає думки (щодо указу президента - ред.), тому що я не вивчав глибоко цей процес. Наскільки я розумію, цей указ дає Кабміну завдання напрацювати якусь концепцію цього регулювання. В якому вигляді це буде... Кабмін є суб'єктом законодавчої ініціативи, тому він може зробити проект законопроекту і передати його на розгляд у Верховну Раду. А потім у профільному комітеті ми будемо це розглядати. Однак на яких підставах це буде будуватися, у мене немає ідей зараз", - висловився нардеп.

Після цього у нього попросили прокоментувати заяву міністра культури, молоді і спорту Володимира Бородянського про введення кримінальної відповідальності для журналістів.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Володимир Зеленський, сайт президента
Володимир Зеленський, сайт президента

"Я негативно ставлюся до будь-яких ініціатив щодо обмеження діяльності журналістів. Журналістика - це професія, яка вимагає максимальної свободи: думки, слова... Тому я не дуже позитивно ставлюся до цього. Є тонка грань між журналістикою і белетристикою, коли беремо неперевірені факти і намагаємося видати їх за журналістику. З цим теж є проблем", - сказав Арахамія.

Зазначимо, що в документі йдеться про те, що уряд має розробити проекти законів, а потім подати їх на розгляд Ради з урегулювання діяльності мас-медіа в країні. В цих законопроектах повинні бути передбачені такі положення про:

  • стандарти та вимоги новин;
  • механізми запобігання розповсюдження недостовірної, викривленої інформації, її спростування;
  • заборона фізичним і юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні;
  • передбаченні посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

Нагадаємо, що Пальчевський з гумором нагадав Зеленському про "посадки": "Яку весну мав на увазі президент?".

Як повідомляв портал Знай.uа, Путін намагався розв'язати ще одну війну: відправив два контейнери грошей, деталі.

Також портал Знай.uа писав, що Богдан відповів на головне питання українців про продаж землі: хто та коли зможе отримати заповітні "сотки".