Стало відомо, що практично 6180 громадян України відбувають термін у в'язницях за кордоном. Верховна Рада почала розробляти план про повернення ув'язнених з інших країн на батьківщину.

Ув'язнені

"В тюрмах Греції - 168 українців, яких звинувачують у транзит нелегальних мігрантів. Організовані злочинні групи дуже часто обманом вербували їх нібито для роботи на туристичних суднах, а насправді залучали до протизаконні угоди. Терміни покарання - від 20 до 280 років!" – повідомляв голова робочої групи Комітету парламенту з прав людини Дмитро Лубинець.

"Саме тому ми прийняли рішення про створення робочої групи з залученням представників МЗС, Мін'юсту, Нацполиции і Мінсоца. Вона покликана в найкоротші терміни розробити конкретні кроки для повернення українців на батьківщину", - додав він.

В'язень

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

В даний план входять першочергові кроки щодо повернення громадян України з в'язниць Греції на батьківщину.

Нагадаємо, що в Офісі президента пройшло засідання робочої групи з питань зниклих без вести на Донбасі, військових і цивільних полонених, під час якого обговорювався законопроект "Про соціальний і правовий захист осіб, позбавлених волі внаслідок збройної агресії проти України".

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський стрімко втрачає популярність серед українців.

Також портал Знай.ua писав, що президент України Володимир Зеленський опублікував звернення до українців на тему земельної реформи.