Український олігарх Ігор Коломойський, якого часто згадують як "близького до президента Зеленського", зробив дуже гучну заяву. Так, Коломойський заявив американським журналістам, що Україні необхідно переорієнтувати політику в бік Російської Федерації.

Видання New York Times пише, що погляди Ігоря Коломойського мають вагу, тому що він, на думку аналітиків і західних дипломатів, чинить значний вплив на адміністрацію Володимира Зеленського.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Також журналісти зазначають, що в той час як президент Зеленський далі розвиває зв'язки із Заходом, він, схоже, також готовий йти на тісніший контакт з Росією, більше ніж на це готовий був попередній президент України Петро Порошенко. Відомий різкими і спірним висловлюваннями мільярдер в цьому інтерв'ю сказав, що він не має особливої любові до Росії, але докоряв, що Америка дає Україні мало грошей.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Вони все одно сильніше. Нам потрібно поліпшити відносини... Люди хочуть миру і добре жити. А ви змушуєте нас до війни і навіть не даєте на неї грошей", - заявив Коломойський.

Автор статті, Антон Трояновський, передбачає, що різкість цих заяв принаймні частково пояснюється особистими інтересами мільярдера і дратівливістю вимогами з боку Міжнародного валютного фонду і західних урядів, які застерігають президента Зеленського від кроків на користь олігарха.

“Ми візьмемо 100 мільярдів доларів від росіян. Я думаю, що сьогодні вони нам із задоволенням дадуть. Як найшвидше вирішити проблеми і встановити відносини? Лише гроші”, - заявив мільярдер.

Варто нагадати також той факт, що Коломойський кілька років жив за межами України, але повернувся після того, як президентом став Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Коломойський, Дубілет і Білий: озвучено рейтинг найзавидніших холостяків Дніпра.

Як повідомляв Знай.uа легалізація грального бізнесу в Україні: до чого поспіх.

Знай.uа писав, Рябошапка змусить відповісти Гонтареву і Рожкову відразу за трьома статтями: що "світить" скандальним чиновницям.