Наприкінці жовтня в житті народного депутата від “Слуги народу” Романа Грищука сталася радісна подія - його дружина народила сина. Для екскерівника студії “Мамахохотала” та Ганни Гресь - це первісток. Вже відомо, яке ім’я подружжя дало малюкові.

Знай.ua звернувся до Романа за коментарем, аби дізнатися подробиці про народження дитини, але поспілкувалися ми й про зміни, що відбулися у партії “Слуга народа”.

Роман Грищук від "Слуги народу" з дружиною та новонародженим сином
Роман Грищук від "Слуги народу" з дружиною та новонародженим сином

Романе, розкажіть, де народжувала ваша дружина?

Це звичайний державний пологовий будинок на Борщагівці у Києві, номер три. Із цікавого - не очікував, що такий великий подарунок від держави. Коробка з усім необхідним (бебі-бокс). Розпаковку навіть зняли на відео.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Чи вдалося вам взяти невелику відпустку після народження первістка?

Ні, абсолютно, тому що на наступний день після народження дитини вже був на засіданні Верховної Ради. Син народився о 19:19 30 жовтня, а 31-го я був на роботі.

Чи були присутні на пологах дружини?

У дружини був кесарів розтин. Я не знаходився в операційній, але одразу ж дитину, коли вона народилася, дали мені першому. Це не зовсім те поняття, яке закладають у партнерські пологи, але я постійно був поруч.

Які перші враження від батьківства?

Звичайно, коли це первісток, ще й хлопчик, просто надзвичайні!

Як обирали ім’я дитині?

Я не скажу, що це було просто, хоча ми люди творчі. Але з одного боку, хотілося ім’я милозвучне, з іншого - це не було однозначне рішення: тільке таке ім’я, без жодного іншого варіанту. Ми до кінця не були ще впевнені, навіть коли вже народився син. Але одразу треба було подавати на свідоцтво про народження, і ми вирішили взяти той варіант, що був. Це - Тимофій.

Як вас привітали колишні колеги та інші депутати?

Ексколеги привітали ще під час, як тільки дізналися, що народилася дитина. І в день виписки були: і квіти, і кульки, і привітання, тобто моя команда з минулої роботи приходила підтримати до пологового будинку.

У Верховній Раді також були привітання, тому що я написав пост у соцмережі. Майже зі всієї фракції приходили і вітали. Більш досвідчені батьки розказували, як себе поводити, які лайфхаки є. Ті люди, у яких є діти, вони дійсно розуміють, наскільки це важливий момент в житті.

Роман Грищук від "Слуги народу" з дружиною та друзями
Роман Грищук від "Слуги народу" з дружиною та друзями

З’їзд партіі “Слуга народу”, що відбувся 10 листопада, співпав майже і з днем народження дружини, і ще первісток, і взагалі дуже багато подій. Як ви все встигаєте?

Все-таки робота стоїть на першому місці, проте намагаюся якомога скоріше повертатися додому, до родини, тому що не хочеться втрачати момент росту дитинки, найкращі моменти в житті.

Дружина зрозуміла, що цей день народження буде не таким, як зазвичай. Ми нікуди не ходили, відсвяткували вдома дуже по-сімейному, без чогось помпезного. Поки що вона не виходить ще з малим.

У дружини немає післяпологової депресії?

Ні, але важко. Вона не висипається, потрібно постійно вставати, кормити, доглядати за дитинкою. Є відчуття недосипа і в неї, і в мене, але щастя переважає.

На з’їзді “Слуги народу” обрали нового главу політсили. Чи потрібні були ці зміни?

Звичайно, тому що пан Разумков - спікер парламенту. Він повністю в роботі парламенту, а партію, враховуючи, що вона дуже стрімко росте, потрібно розбудовувати. Тому я вважаю, що пан Корнієнко є найкраща кандидатура, яка може бути. Я дуже радий, що з’їзд повністю одноголосно підтримав пана Олександра. Перед ним і перед нами тепер стоїть дуже важлива задача - це розбудова партії з новим підходом взагалі до того, чим має бути політична сила.

Роман Грищук з колегами
Роман Грищук з колегами

Які, на ваш погляд, були недоліки в роботі партії?

Дивіться, у нас така ситуація окрема вийшла. Зазвичай спочатку створюється партія, потім партія іде, іде, іде... до того, щоб потрапити у владу, парламент, і, можливо, взяти там більшість - це взагалі якась недосяжна ціль для будь-якої партії. Тут же зворотня виходить історія. Є політична сила, яка одразу взяла найбільшу кількість представників в парламенті, а після цього лише починає розбудовуватися. Тобто все не так, як має бути, але від цього, можливо, й більш цікаво і правильно.

Не обійшлося на з’їзді без жартів над Тищенком через його переписку з Джокером. І ви пожартували трохи у соцмережі. Микола не ображається на вас?

Микола насправді дуже відкрита людина. І той образ, який йому намагаються малювати якісь ЗМІ, не відповідає дійсності. Коля надзвичайно щира людина, і він дійсно щирий в своєму прагненні зробити для країни найкраще. Я в цьому абсолютно впевнений. Те, що є деякі певні нюанси, як довірливість чи своя картина світу, яка є у Миколи, вона, звичайно, може бути для когось незрозуміла або смішна. Але щирий намір Миколи, я думаю, не підлягає сумніву.

Після казусів, які сталися з Тищенком та іншими депутатами, чи стали ви більш обережним у переписці з кимось? Як перевіряти, чи реальна людина? Є якісь секрети?

Секрет в тому, що просто не пиши того чи не говори про те, що може видатися неправильним. Так само я не боюся в парламенті користуватися телефоном і переписуватися, тому що мені нема чого приховувати. Якщо щось і сфотографують - там немає нічого компрометуючого. Це найкращий захист від цього.

Перевірка депутатів на поліграфі - це дійсно був потрібний крок, на ваш погляд? Є думка, що тест зроблений неправильно, тому все було більше схоже на фарс.

Я член комітету освіти і наук і на наукові дослідження спираюсь. А вони показують одне, що поліграф - це не надійний метод для того, щоб визначити, бреше людина чи ні. Він не використовується правоохоронними органами. Звучить красиво і виглядає картинка непогано, але чи можна за результатами свідчень на поліграфі сказати, що це 100% правда чи ні? Я не впевнений. І наука каже зворотнє.

Воно в той момент виглядало, як фарс, але розібралися в питанні. Там дійсно не було жодної корупційної складової. І 12 листопада ми проголосували за закон 2047, з приводу якого виник скандал. 378 народних депутатів підтримали. Тобто тоді було непорозуміння і якісь взаємні звинувачення, і потім цей фарс з назвою поліграф, а як висновок цього факту - одноосібно парламент проголосував за законопроект про “оціночні майданчики”.

Багато хто критикує законопроект про ринок землі. Як ви ставитеся до цього?

Ми за зняття мораторію. Верховна Рада не продає землю - ми даємо можливість людям чесно і правильно це зробити. Якщо у тебе є пай і ти хочеш його продати - продавай, не хочеш - не продавай, хочеш здати в оренду - ти матимеш змогу здати в оренду так само, як і зараз, тільки ти за це будеш отримувати більше грошей на відкритому ринку, чим на темному, який є зараз.

Юлія Абрамова

Про відкриття ринку землі. Що сказав президент на фракції.

Geplaatst door Грищук Рома op Woensdag 13 november 2019

Нагадаємо, раніше Роман Грищук розповів в інтерв'ю Знай.ua, як змінилося його життя після початку політичної кар'єри. Нардеп зізнався, чому мріє повернутися до школи.

Також повідомлялося, що дружина "слуги народу" Грищука показала у відео, що можна отримати від держави після народження дитини.

У бесіді зі Знай.ua дружина Миколи Тищенка від "Слуги народу" розкрила правду про чоловіка та прокоментувала чутки навколо їхньої родини.