У четвер, 14 листопада, вагітна нардепка від фракції "Слуга народу" Анна Скороход звинуватила теперішню владу в репресіях та заявила, що її чоловіка Олексія Алякіна затримали силовики після того, яку вона не захотіла проголосувати за відкриття ринку землі.

Як стало відомо, цивільного чоловіка Анни Скороход Олексія Алякіна затримали через розшук у Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на коментар адвоката Алякіна Сергія Тарасюка.

Адвокат назвав точний час і місце затримання Алякіна: чоловіка Скороход заарештували працівники департаменту карного розшуку Нацполіції о 10:00 на розі вулиць Пилипа Орлика та Інститутської у Києві.

Також захисник розкрив деталі затримання. За його словами, така процедура не передбачена законом.
"Він оголошений в розшук (Росією – ред.), був затриманий рік тому, тимчасове затримання вже пройшло, він, скажемо так, пройшов через усі процедури, і наразі триває процедура екстрадиційної перевірки. Фактично була ще одна процедура, яка не передбачена законом. Затриманий повторно – законодавством це не передбачено. Підстави для затримання – ті самі, що були рік тому. Тому це фактично ще одна екстрадиційна перевірка Генеральної прокуратури", - сказав адвокат.
Зазначається, що Алякіна відправлять в ізолятор тимчасового утримування, після чого обиратимуть запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту. На думку адвоката, засідання суду відбудеться 15 або 16 листопада.

За словами адвоката, попередні запобіжні заходи стосовно Алякіна скасовано, оскільки його процесуальна поведінка була належною.

Також стало відомо, що по-суті Алякін на сьогодні є особою без громадянства.

Справа в тому, що у 2018 році його позбавили українського громадянства. А в 2013, коли підприємець отримував український паспорт, він відмовився від російського. Отже, він уже рік, як не має жодного громадянства.

Адвокат Алякіна планує звертатись до Державного бюро розслідувань через незаконне затримання.