14 листопада, четвер, Артем Ситник, директор НАБУ, заявив, що до кінця 2019 року Олександр Онищенко, якого підозрюють у причетності до "газових скандалів", екстрадують з Іспанії, де він зараз знаходиться.

"Є певна орієнтовна дата - це грудень 2019 року. Звичайно, щось ще може статися, але суди він програв. Тому є рішення про його екстрадицію", - повідомляв Ситник.

Олександр Онищенко, УП
Олександр Онищенко, УП

Також нещодавно в українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що САП заарештувало пів мільйона євро на банківському рахунку Онищенко. Повідомлялося, що 20 вересня Онищенко перерахував зі свого російського рахунку пів мільйона євро в естонський банк, щоб купити бігового коня. Естонські правоохоронці заморозили рахунок Онищенко.

Сам Онищенко спростовує інформацію про замороження рахунків. Онищенко розповідає, що вже кілька років він займається конярством і на початку осені займався купівлею-продажем коней. Угоди, за словами Онищенко, відбулися успішно, тому він не розуміє, які рахунки у нього арештували:

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Вчора НАБУ заявило, що заморозило моїх 500 тис євро, а в грудні мене піддає екстрадиції в Україну. Хочу зрозуміти, в якому місці вони заарештували у мене гроші. Так сталося, що останні три роки я купую і продаю коней, вирощую, їжджу на них. У вересні я купив коня в естонської компанії. Переказав гроші зі свого рахунку на рахунок естонської компанії. А в жовтні я його вже продав. А що заарештували - для мене це загадка, як загадкою залишається і назва чартерного літака, який у мене нібито НАБУ заарештувала два роки тому. Або два літаки - не пам'ятаю. Нехай хоч пропелер покажуть. Або номер його назвуть".

Олександр Онищенко, УП
Олександр Онищенко, УП

Онищенко також заперечує слова Артема Ситника про екстрадицію в кінці року. Онищенко стверджує, що екстрадувати його можуть тільки за розпорядженням Кабінету міністрів Іспанії, якого не було. Відвідати Україну Онищенко може за своїм добровільним бажанням:

"Ситник заявляє, що я програв суди і піддає екстрадиції незабаром. І знову бреше. У вирішенні мого суду написано, що мене можуть екстрадувати тільки за згодою Кабінету міністрів Іспанії. Суд по екстрадиції в березні 2017-го року. І три роки Кабмін так нічого і не підписав. У підсумку я сам повідомив усім, що я написав заяву, що хочу повернутися в Україну. І суд схвалив і дав мені дозвіл на добровільне повернення. І я повернуся в Україну не тоді, коли захочуть цього Ситник та інші балаболи. А в тому випадку, якщо захочу цього я".

Нагадаємо, раніше Косюк годував з державних дотацій: Онищенко розповів, хто оплачував послуги Курта Волкера.

Також Знай.uа писав, що дружок Януковича Онищенко пробрався в Офіс Зеленського: українці критикують скандальне фото.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Онищенко озвучив головні витрати держбюджету на 2020 рік і закликав українців "думати".