11 листопада НАБУ на своїй сторінці у Facebook повідомило, що затримало підозрюваних у справі VAB Банку, а також деяких чинних і колишніх співробітників Нацбанку. Підозри їм пред'явили по заволодінню 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту, який видали VAB Банку у 2014 році.

Пост, Facebook НАБУ
Пост, Facebook НАБУ

Пост, Financial Club
Пост, Financial Club

Пізніше з'явилася інформація, що серед підозрюваних є ексзаступник голови Нацбанку України Валерії Гонтарєвої і глава правління "Райффайзен Банку Аваль" Олександр Писарук. Сторона звинувачення вимагала дозволу взяти Писарука під арешт із заставою в 30 млн гривень.

Гонтарева і Писарук, фото Getty Images
Гонтарева і Писарук, фото Getty Images

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

15 листопада стало відомо, що Вищий антикорупційний суд відмовив у дозволі на арешт Писарука. Заставну суму знизили з 30 млн гривень до 5 млн гривень, як повідомили в прес-службі САП. За рішенням суду, Писарука зобов'язали внести заставну суму протягом п'яти днів.

Писарук, фото twitter
Писарук, фото twitter

Нагадаємо, раніше до експомічника Гонтарєвої нагрянуло НАБУ, у відомому банку проходять обшуки.

Також Знай.uа писав, що навіщо НБУ і Рожкова придумали "легенду" щодо приватизації держбанків: спливли деталі "тіньового дерибану".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Рябошапка змусить відповісти Гонтарєву і Рожкову відразу за трьома статтями: що "світить" скандальним чиновницям.