Генпрокуратура готова вручити підозри ексголові Національного банку Валерії Гонтарєвій, а також першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій.

Підозри розглядає генпрокурор Руслан Рябошапка вже два тижні і до суду вони поки що не передані, повідомляють джерела Цензор.нет.

Гонтареву і Рожкову підозрюють в наступному: зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК); службове підроблення (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК) та умисне невиконання постанови суду, що набрало законної сили (ч. 2 ст. 382 КК).

Валерія Гонтарєва, Reddit
Валерія Гонтарєва, Reddit

Повідомляється, що Гонтарєва на посаді голови НБУ з допомогою Рожкової організувала безпідставне та незаконне виведення з банківського сектору України комерційного банку ПАТ "Укрінбанк" з метою продажу його активів і майна на користь третіх осіб.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

За даними правоохоронців, навмисними і протиправними діями Гонтарєвої та інших посадових осіб Нацбанку, ПАТ "Українська інноваційна компанія", яке є правонаступником ПАТ" Укрінбанк", було завдано збитків на 79,5 млн гривень.

Катерина Рожкова
Катерина Рожкова

Нагадаємо, що Гонтарєва заявила, що не буде подавати до суду на Коломойського.

Як повідомляв портал Знай.uа, НАБУ повідомило про підозру колишньому гендиректору Укроборонпрому Букіну.

Також портал Знай.uа писав, що НАБУ взяло колишнього першого заступника Гонтарєвої Писарука і шістьох чиновників НБУ.