15 листопада Верховна рада внесла правки до закону про анбадлінг НАК "Нафтогазу України", якими виправила неузгодженості у тексті. За відповідне рішення на засіданні проголосували 292 депутати.

Під час подання законодавчих змін прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що правки були напрацьовані разом з профільним комітетом і міністерствами.

"Ви, друзі, два тижні тому проголосували за дуже правильні закони. Після цього, окремі народні депутати заблокували своєю постановою. Зараз разом з юридичним управлінням, спільно з керівництвом Ради, з комітетом, з міністерствами спробували знайти формулювання, які ні в кого не викличуть сумніви щодо того, що українська газотранспортна система на 100% залишається у власності України", - зазначив глава Кабміну.

Олексій Гончарук, Кабмін
Олексій Гончарук, Кабмін

"За - 292. Рішення прийнято. З іншого боку, я хотів би вибачитися за те, що ми допускаємо такі помилки", - додав спікер парламенту Дмитро Разумков.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Варто уточнити, що новий закон буде сприяти залученню інвестицій та створенню незалежного оператора, згідно з європейським законодавством.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін заявив про готовність Росії понизити ціну на газ для України на 25%.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні суттєво подорожчає газ: як це вплине на платіжки за комуналку.

Також портал Знай.uа писав, що у четвер, 31 жовтня депутати Верховної Ради прийняли закон про анбандлінг "Нафтогазу".