Цими днями у Росії зробили гучне звернення щодо України. Відтак, у Путіна мають намір повернути захоплені раніше кораблі, пише Коммерсант".

Відзначимо, що ще 25 листопада 2018 року в Керченській протоці російський корабель протаранив буксир ВМС України, після чого Росія застосувала зброю і захопила три судна разом із екіпажем. Пізніше, а саме у вересні 2019 року відбувся обмін полоненими, де відбулося звільнення усіх моряків.

"Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" в Керчі, фото - ВВС
"Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" в Керчі, фото - ВВС

Наразі ж після тривалого часу, у Путіна заявили, що хочуть повернути також і кораблі. Зауважується, що це питання буде врегульовано до зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у "нормандському форматі", яка відбудеться 9 грудня.

Щоправда, точний час і місце передачі кораблів зараз нібито погоджують силові відомства України і РФ. Відтак, три кораблі: "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" відбуксують на узгоджені сторонами координати, де їх забере українська сторона.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас, підкреслюється, що зброю, рації та інші предмети, які росіяни вилучили під час захоплення, повертати не будуть. Вони залишаться "як речові докази".

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін заявив про готовність Росії понизити ціну на газ для України на 25%.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні суттєво подорожчає газ: як це вплине на платіжки за комуналку.

Також портал Знай.uа писав, що у четвер, 31 жовтня депутати Верховної Ради прийняли закон про анбандлінг "Нафтогазу".