Цими днями власник одного із найбільших українських агрохолдингів UkrLandFarming Олег Бахматюк пролив світло на конфлікт між ним та главою Офісу президента Андрієм Богданом. Відтак, він розповів про деталі суперечки, а також і про зустріч із президентом України, пише "Сегодня".

Нагадаємо, що нещодавно Бахматюку та його і топ-менеджерам VAB Банку Національне антикорупційне бюро оголосило про підозру щодо привласненні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, виділеного НБУ. Щодо самого бізнесмена, то він провину не визнає і публічно вже звертався до Зеленському, аби той зайнявся цією справою.

Бахматюк, фото - 0342.ua
Бахматюк, фото - 0342.ua

"Підозра вручена дивним шляхом. Ніхто мені повістку не дав. Зараз я раджуся з різними юристами. У нас заарештували чотирьох осіб. Ми намагаємося, щоб вони отримали якісні юридичні послуги. У жодній з країн світу не саджають до в'язниці поки не доведена вина. А у нас саджають на три дні, щоб "попресовать", - каже Бахматюк.

Окрім цього, бізнесмен зустрічався із самим президентом, де запропонував завести в Україну чималу суму грошей, а також "відбілити" свою репутацію.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Я вийшов з ініціативою, що за рахунок торгового конфлікту між Китаєм і Америкою наша країна має можливість вийти на аграрний ринок Китаю. Я показав модель, як ми можемо завести в Україну 10 мільярдів доларів. Моя пропозиція була наступного характеру: "Шановні, дивіться. Я попрацюю на державу, відбілити свою репутацію. Інвестую в свою компанію, в тому числі для вирішення проблемних питань по боргах перед державою", - розповідає Бахматюк.

Андрій Богдан, НВ
Андрій Богдан, НВ

За його словами, саме тоді, ймовірно, і почав зароджуватися конфлікт між ним та Богданом:

"На тій зустрічі я чітко побачив, що Богдану не сподобався той факт, що президент почав мене слухати. Це було відчутно за його словами, по тому, як він перебивав, відволікав від основних речей. Він говорив, що всі мої слова неправда і нічим не підкріплені. Дискусія, як для цих кабінетів, велася в нетрадиційній формі. Хоча я просто хотів бути почутим."

Володимир Зеленський, Апостроф
Володимир Зеленський, Апостроф

Як каже Бахматюк, таке відношення глави ОП до нього – це хамство:

"В українській владі є проблема соціальних ліфтів. Коли людину заносить на олімп - це величезне випробування, більше ніж гроші. – це так зване вживання наркотику і люди, які йдуть за соціальними сходами розуміють, що є межі, які переступати не можна, є відповідальність. У всього є наслідки."

Окрім цього, як зазначив бізнесмен, перша зустріч закінчилася невдало, і друга також, адже Богдан не хотів його ніяк слухати.

"Зеленський сказав, що ми повернемося до цього питання пізніше. Після цього була ще одна зустріч з Богданом, ініційована Фондом гарантування вкладів. Тоді я знову розповідав своє бачення, свою пропозицію - відразу п'ятсот мільйонів і потім щороку по мільярду. Але потім прийшов Богдан і я зрозумів, що він абсолютно не налаштований на діалог. Богдан тоді видав спіч, який абсолютно не давав жодної можливості для розмови. Я зрозумів, що мені там нічого робити", - підкреслив Бахматюк.

Нагадаємо, що відомий своїми листуванням з депутатами пранкер Джокер надсилав повідомлення і генпрокурору Руслану Рябошапке.

Як повідомляв Знай.uа Віктор Медведчук розповів про угоду з "Газпромом" і зниження ціни на паливо: основні деталі зустрічі.

Знай.uа писав, Зоряна Скалецька назвала "4 кити української медицини": що не вдалося Супрун.