Олег Сенцов, відомий український режисер, який був звільнений з російського полону, розповів, що відбувається в анексованому Криму і до чого призведуть дії влади РФ.

Сенцов зазначив, що в Росії існує велика проблема зі свободою слова і в принципі зі свободою - під загрозу вже потрапив інтернет. Про це Сенцов каже в інтерв'ю для BBC:

"В Росії є проблема зі свободою слова, там взагалі проблема зі свободою всього. Політичних партій, громадських рухів, економічна свобода, свобода слова, свобода преси, свобода волевиявлення, свобода совісті. Там немає свободи. Ніякої. Там скоро закриють свободу інтернету. Вже поставили (відповідне) обладнання на усіх головних провайдерів, щоб контролювати трафік тих сайтів, які їм не подобаються".

Олег Сенцов, Current Time TV
Олег Сенцов, Current Time TV

Сенцов додає, що на Кримському півострові особливо стає помітним те, як російська влада утискає свободу людини:

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"В Криму будь-який сумнів щодо цієї влади, будь-яке висловлювання публічне, не приведи Боже, вийти на вулицю, - все, це одразу карна справа, термін. Тому вони там дуже бояться усіх цих рухів у бік України. Це як у концтаборі виходить. Режим, яким заправляють загарбники, а тих, хто проти, жорстко карають".

Сенцов пояснює, що після анексії Криму збільшилася кількість поліцейських і тих, хто не соромляться доповісти на інших людей. Сенцов додає, що проукраїнських людей з Криму намагаються виселити, а в Крим потім завозять російських чиновників і правоохоронців:

"По-перше, там кількість поліцейських збільшилася, як і людей, які можуть доповісти чиновникам. Це як вийти на вулицю голим - тебе одразу ж помітять. Там те саме. Вони вичавлюють усе проукраїнське населення на материк, на українську територію. А (у Крим) завозять із Росії чиновників, поліцейських, військових, лояльних до Путіна, і у такий спосіб штучно змінюють демографію".

Олег Сенцов, Белорусские новости
Олег Сенцов, Белорусские новости

Сенцов каже, що навіть ті кримчани, які на початку анексії були за те, щоб влада захопила Росія, зараз проти цього. Сенцов пояснює чому:

"Росія по-справжньому не має жодного відношення до Росії у телевізорі. Тобто тієї чудової країни, де всі рівні, все добре, не існує в принципі. Вона існує лише у телевізійній картинці, в роботі пропаганди. Люди побачили реальне життя і жахнулися того, що побачили. Але проти сказати вже нічого не можна, тому всі мовчать".

Нагадаємо, раніше Сенцов привітав Саакашвілі з новосіллям в Одесі: "Маленька квартира з балконом", фото.

Також Знай.ua писав, що "Росія повинна припинити!": в ООН стали на захист прав людей в анексованому Криму.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Кольченко намагалися перетворити на росіянина": колишній в'язень Кремля нарешті заговорив.