Колишній український політв'язень, кримський активіст Олександр Кольченко розповів, що кілька разів відмовлявся від російського паспорта. Перший раз йому пропонували російське громадянство ще у час досудового слідства.

Олександра Кольченка викликали у спецчастину, на зустріч зі співробітницею, яка займається документальною кореспонденцією. Колишній політв'язень зазначив, що зазвичай туди викликають в обідній час, а його привели у спецчастину вранці і його здивувала така терміновість.

Олександр Кольченко, фото: Радіо Свобода
Олександр Кольченко, фото: Радіо Свобода

"Приходжу туди — там кілька співробітників. Один знімає на камеру. Інший каже: "Вітаємо, ось ваш російський паспорт". Я відповів, спасибі, звичайно, але у мене один вже є. Вони кажуть: "Буде два". Я відповів, що мені й одного достатньо. І написав пояснення, чому я відмовляюся від паспорта, вони зафіксували", - розповів Кольченко. Олександр Кольченко

Зі слів Кольченка, відмову від російського паспорта він аргументував тим, що є громадянином України і російський паспорт йому не потрібен. Чоловіка здивувало і навіть видалося смішним, що його вважали громадянином РФ.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Олександр Кольченко та Олег Сенцов, фото: Крим Реалії
Олександр Кольченко та Олег Сенцов, фото: Крим Реалії

В російських в'язницях Олександр Кольченко пробув майже 5 років. Активіста заарештували в Криму і засудили за участь в "терористичній організації" до 10 років ув'язнення разом з режисером Олегом Сенцовим.

В Україну кримський активіст повернувся 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами між РФ і Україною.

Олександр Кольченко, фото: Уніан
Олександр Кольченко, фото: Уніан

Нагадаємо, раніше поляки кинули ветерана АТО "Тополю" за ґрати

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пальчевський попередив Зеленського про фатальну помилку

Також "Знай.ua" писав, що МВС погрожує в'язницею п'яним водіям