14 листопада Третій комітет Генасамблеї ООН з ініціативи України прийняв резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації. Про це написав прес-секретар представництва України в ООН Олег Ніколенко на своїй Facebook-сторінці.

В документі вказується:

  1. Отримання території або іншої переваги в результаті агресії не може і не буде вважатися законною дією.
  2. Росія повинна припинити політику зміни демографічної ситуації в Криму, насамперед шляхом переселення туди свого населення, а також примусового виселення.
  3. Засуджуються масові затримання активістів і захисників прав людини на основі звинувачень у підтримці тероризму, зокрема представників громадянської ініціативи "Кримська солідарність".
  4. Росію закликають припинити переслідування і звільнити людей, затриманих за висловлення думок, зокрема на початку окупації.
  5. Засуджується практика призову чоловіків з Криму в російську армію і кримінальні переслідування тих, хто відмовляється від служби.
  6. Росія повинна негайно звільнити всіх незаконно затриманих громадян України та забезпечити їх безпечне повернення на Батьківщину.
  7. закликають Міжнародне співтовариство продовжувати в рамках міжнародної адвокації викриття порушень РФ прав людини як на двосторонньому, так і багатосторонньому рівнях.

Зазначимо, що за резолюцію проголосували 67 країн, проти – 23. У грудні Генасамблея ООН повинна її розглянути.

"Прийнята резолюція доповнить арсенал інструментів протидії спробам Росії легітимізувати анексію частини території України", - написав Ніколенко.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

#BREAKING #КРИМ #ООН За ініціативи України Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН ухвалив резолюцію про захист прав...

Geplaatst door Oleg Nikolenko op Donderdag 14 november 2019

Нагадаємо, за 5 років окупації Криму на півострів було переселено понад 140 тисяч жителів Росії.

Як повідомляв портал Знай.uа, суд ООН визнав свою юрисдикцію над судовим позовом України проти Росії.

Також портал Знай.uа писав, як проводили опитування на окупованих територіях.