15 листопада на офіційному сайті Кабінету міністрів України з'явилася інформація про те, що уряд планує проводити реформи, щоб перевести ряд бюрократичних процедур у цифровий формат.

Одне з нововведень стосується водійських прав, в Кабміні їх теж вирішили оцифрувати. Тепер процедуру відновлення втрачених або вкрадених водійських прав можна буде здійснити в онлайн-режимі:

Водійські права, Кореспондент
Водійські права, Кореспондент

"Он-лайн можна буде також відновити втрачені або викрадені посвідчення водія за допомогою он-лайн процедури. Вже незабаром їх можна буде замовити через електронний кабінет водія або через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Нові правила наразі стосуються посвідчень нового зразка, що видані після 1 січня 2013 року".

Інше нововведення стосується надання юридичної допомоги малозабезпеченим українцям. Тепер запит можна буде подати без довідки про доходи. Малозабезпеченим українцям також будуть компенсувати витрати на судові позови. Як передають у Кабміні, такі реформи поліпшать якість допомоги людям, які не можуть за неї заплатити:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Засідання Кабміну, kmu.gov.ua
Засідання Кабміну, kmu.gov.ua

" Воно дозволяє адвокатам отримати відшкодування поштових витрат у справах, де вони надають безоплатну юридичну допомогу малозабезпеченим та соціально незахищеним групам населення. Зокрема, держава буде відшкодовувати витрати на відправлення рекомендованих листів в апеляційних провадженнях, які раніше оплачували самі громадяни. Це покращить якість надання правової допомоги людям, які не можуть її оплатити".

В найближчі терміни цей законопроєкт Кабінет міністрів передасть на розгляд до Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше МВС загрожує в'язницею п'яним водіям: "Неважливо, буде це депутат чи мільйонер".

Також Знай.uа писав, що українцям вдосконалили процедуру видачі водійських прав: це треба знати кожному автовласнику.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про підвищення цін на газ, автокрісла, водійське посвідчення в смартфоні: до чого ще готуватися українцям у листопаді.