Радник з політичних питань посольства Сполучених Штатів в Україні Девід Холмс підтвердив, що американський президент Дональд Трамп міг тиснути на українського лідера Володимира Зеленського для того, щоб провести розслідування проти колишнього віцепрезидента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.

Про це радник повідомив у п'ятницю, 15 листопада, на відкритому засіданні слідства Палати представників Конгресу США про імпічмент Дональда Трампа, передає портал Хвиля.

Володимир Зеленський і Дональд Трамп, 112 Україна
Володимир Зеленський і Дональд Трамп, 112 Україна

Також Холмс підкреслив, що посол США в ЄС Гордон Сондленд сказав американському президентові, що нібито Зеленський зробить "усе, що ви попросите". Більш того, він підтвердив, що Україна збирається "розслідувати справу з приводу Байдена через день після того, як Трамп скаже Зеленському про це".

"Сондленд заявив Трампу, що Зеленський "любить твою ду*у". Тоді я почув, як президент Трамп запитує: "Отже, він буде ініціювати розслідування?". Посол Сондленд відповів, що "він це зробить", додавши, що президент Зеленський зробить "усе, що ви попросите", – розповів радник.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Заява працівника посольства Штатів підтвердили свідчення посла США в Україні Білла Тейлора. До того ж, Холмс повідав, що Сондленд дзвонив Дональду, і працівник посольства почув голос президента США.

Володимир Зеленський і Дональд Трамп, ОПУ
Володимир Зеленський і Дональд Трамп, ОПУ

За словами Холмса, 26 липня він перебував у ресторані в українській столиці разом зі Сондлендом і двома колегами. Посол США в ЄС тоді нібито говорив по телефону з американським лідером, а Холмс зміг почути деякі репліки.

"Поки ми радили українським колегам дотримуватися верховенства закону і розслідувати справжні звинувачення в корупції, була вимога, щоб президент Зеленський особисто взяв на себе зобов'язання щодо конкретного розслідування політичного конкурента президента Трампа", – заявив радник.

Більш того, він підтвердив свідчення Тейлора щодо позиції Трампа по Україні. Так, співробітник посольства сказав, що той запитав Сондленда, "чи правда, що президент Трамп не дбає про Україну?".

"Трампа цікавлять великі речі, які приносять користь президенту. Наприклад, розслідування Байдена, який підштовхував пан Джуліані", - відповів він на поставлене питання.

Нагадаємо, раніше помічник Зеленського Андрій Єрмак провів зустріч з американським лобістом, який допомагав Кремлю.

Також Знай.uа писав, що в мережу злили кадри таємного побачення людей Зеленського та Трампа: "Пропонують будь-які гроші...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Трамп в пориві гніву накинувся на кращого друга України: "Скрізь погано...".