Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що альтернативи Мінськими угодами поки не готують.

Про це він розповів у інтерв'ю виданню "РБК-Украина".

"На сьогоднішній момент альтернативи Мінськими угодами не готуються. Але якщо лідери прийдуть і скажуть - і ми до цього готові - що цей пункт, очевидно, застарів, цей - нежиттєздатний, давайте його переформулюємо, так лідери іноді роблять", - сказав. Пристайко.

Глава МЗС Вадим Пристайко
Глава МЗС Вадим Пристайко

Вадим Пристайко також припустив, що зміна та актуалізація деяких пунктів мінських домовленостей можуть статися. За його словами, за 5 років Мінські угоди не продемонстрували "своєї живучості".

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Ніхто не може заборонити лідерам визнати, що за п'ять років Мінські угоди не продемонстрували своєї живучості, не принесли мир в Україну, тому їх треба адаптувати. Там є речі, які треба адаптувати хоча б тому, що всі хронологічні терміни вже пропущені. І лідери повинні сказати: давайте спокійно, без істерики подивимося, ніхто нічого не змінює, ні від чого не відмовляється, але ці пункти повинні бути змінені, адаптовані до реальності", - додав міністр.

Зазначимо, що раніше Пристайко заявляв, що Україна може вийти з Мінських угод, якщо нормандські переговори закінчаться повним провалом. Тоді конфлікт на Донбасі можуть заморозити.

Нагадаємо, раніше помічник Зеленського Андрій Єрмак провів зустріч з американським лобістом, який допомагав Кремлю.

Також Знай.uа писав, що в мережу злили кадри таємного побачення людей Зеленського та Трампа: "Пропонують будь-які гроші...".

Ще портал Знай.uа повідомляв, що Трамп в пориві гніву накинувся на кращого друга України: "Скрізь погано...".