У Міністерстві охорони здоров'я України планують розробку нового проекту Закону України "Про психічне здоров'я". Про це розповіла міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в Facebook.

Новий закон повинен повністю зламати радянську організовану структуру і системи охорони психічного здоров'я.

Вона пояснила, що Литва має напрацювання в області психічного здоров'я. Цими напрацюваннями країна готова поділитися з українськими фахівцями.

"На зустрічі з представниками Посольства Литовської Республіки в Україні ... ми домовилися про підтримку України у побудові системи соціалізації осіб з психічними розладами. Одними з пріоритетів є підвищення рівня обізнаності щодо психічного здоров'я в суспільстві, розробка та впровадження програм подолання стигми на національному та регіональному рівні, активне залучення осіб з психічними та інтелектуальними порушеннями та їх сімей до діалогу в побудові нової системи", - написала міністр.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Психічне здоров'я — це рівень психологічного благополуччя, яке лежить в основі якості життя кожного. Міністерство...

Geplaatst door Zoryana Skaletska op Zondag 17 november 2019

Раніше систему охорони психічного здоров'я, яка залишилася з радянських часів, критикувала Уляна Супрун. Вона також показала психіатричну лікарню з суворим режимом – центру каральної психіатрії в Україні, він був створений ще за часів Радянського Союзу і вона називаєте його "в'язницею, який замаскований під лікарню".

Нагадаємо, глава Моз Скалецька негайно звернулася до лікарів.

Як повідомляв Знай. ua, Зоряна Скалецька назвала "4 кити української медицини".

Також Знай. ua писав, що Скалецька пояснила, хто буде розраховуватися з медиками.