Держбюро розслідувань направило на підпис Генеральному прокурору Руслану Рябошапці першу підозру і проект подання на зняття депутатської недоторканності з експрезидента Петра Порошенка. Про це повідомив Андрій Портнов.

Повідомляється, що подальша доля у справі зняття депутатської недоторканності з експрезидента Петра Порошенка залежить від Генпрокурора Руслана Рябошапки.

Петро Порошенко, фото: Уніан
Петро Порошенко, фото: Уніан

Згідно з Конституцією, для того, щоб оголосити депутату підозру, затримати його чи заарештувати, правоохоронцям потрібна була згода Верховної Ради. 11 вересня президент підписав закон, яким з 80 статті Конституції прибирається два абзаци про те, що депутатам гарантується недоторканність і без згоди Верховної Ради їх не можна притягнути до кримінальної відповідальності. Недоторканність буде скасована з 1 січня 2020 року.

Повідомлення в Telegram, скріншот
Повідомлення в Telegram, скріншот

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Порошенку доведеться відповідати за Ілловайськ

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко продовжує ігнорувати ДБР

Також "Знай.ua" писав, що Порошенко потрапив у кумедну ситуацію