Економічна політика держави в Україні не просто абсурдна, але й шкідлива. Вона спрямована на те, щоб викачувати з українського бізнесу мільярди гривень під фіктивними приводами.

Про те, як в Україні знищують середній бізнес за допомогою ПДВ, розказав український журналіст і політолог Юрій Романенко.

У бесіді з з представниками організації "Бізнес-Хелп" Оксаною Згурьевой і Юлею Глушко розкрились справжні звірства Податкової.

Фахівці розказали, як будь-яке підприємство може потрапити до списку "ризикованого", з якого дуже важко вийти.

"Критерій ризиковості платника - це спосіб формування "чорного списку" контрагентів. По-суті, будь-яке підприємство може бути оголошено ризиковим. Ця ризиковість несе з собою наступні наслідки :підприємство не може здійснювати ніякі угоди, його всі податкові накладні блокуються, до того моменту, поки воно не перестане бути ризковим. Чому воно ризикове, хто його туди поставив - ніхто нікому не пояснює", - говорить Оксаною Згур'єва, керівник організації "Бізнес-Хелп".

Критерії, які дозволяють визначати "ризиковість" підприємства, держава не прописує свідомо. Користуючись таким інструментом, система посилила тиск на підприємців.

Політолог разом з фахівцями розкрили й інші "схеми", користуючись якими система просто знищує чесний бізнес в Україні, посилюючи корупцію.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще